PVC Şerit Perde

PVC Şerit Perde
21.11.2022
164

PVC şerit perde endüstriyel alanlarda geçişin kolay olması için kullanılmaktadır. Özellikle depo, mağaza ya da benzeri alanlarda giriş ve çıkışın kolayca yapılması, kapalı alanın bölünmesi için kullanılan bu sistem işlevsel yapısı ile öne çıkıyor. Soğuk hava depoları gibi özel alanlarda da yalıtım sağlamak amacıyla kullanılan bu perdeler içeride bulunan sıcaklığın sabit olmasını sağlarken ayrıca dayanıklı yapıları ile birlikte uzun ömürlü kullanım olanağı da sunuyor.

PVC Şerit Perde Özellikleri

PVC şerit perde özellikleri ile giriş çıkış konusunda kullanıcılara önemli yararlarda bulunur. Özellikle endüstriyel alanlar başta olmak üzere depo, mağaza, havalandırma kısımları gibi alanlarda giriş çıkışın oluşmasını ve alanın da pratik şekilde ayrılmasını sağlayan bu perdeler işlevsel bir role sahiptir. Şerit perdeler polivinil klorürden üretilmiştir ve bu yüzden dayanıklı yapıdadır.

Ayrıca insan veya araç geçişi esnasında kolay şekilde hareket ettirilebilirler. Malzeme yapısı sayesinde yalıtım açısından da önemli kolaylıklar sunar. Bu perdelerin en önemli özellikleri arasında iç bölüm ile dış bölümün bağlantısını kesmesidir. Böylece perdeden insan veya araç giriş çıkışı olanaklı olurken ısı ya da toz girişine engel olunmaktadır. Aynı zamanda sinek gibi böceklere karşı da giriş tamamen engellenir.

Yaygın kullanım alanına sahip olan PVC şerit perdeler kullanılacak alanın özelliklerine göre üretilebilir. Genelde şeffaf yapıda olmalarına rağmen kullanıcının taleplerine göre farklı renklerde üretilebilmektedir. Özellikle iç kısmının dışarıdan müdahale olmadan görülmesi istenmeyen yerler için renkli şerit perdelerden kullanmak iyi bir çözümdür. Bununla birlikte estetik beklentilerin de doğru karşılanması için yine farklı renk seçeneklerinin bulunması önemli bir avantaj sağlayacaktır.

PVC Şerit Perde

Perde için renk seçimi sadece estetik beklentiler ile değil iş tanımına da uygun şekilde yapılır. Tüm şeritler renkli olabileceği gibi bazı noktaların belirtilmesi gereken yerlerde lokal renklendirme yapılabilir. Örneğin araç geçişi için ayrılan alanın belirlendiği kısımda sadece renkli olabilir. Bunun yanında forklift gibi araçların güvenli şekilde geçmeleri için şeffaf yapıda şerit talep edilir.

PVC şerit perde ölçüleri de kullanılacak alanın ihtiyacını karşılayacak özellikler taşır. Genel olarak ise 50 – 3000 cm aralığında genişliğe ve 100 – 1000 cm aralığında yüksekliğe sahip olurlar. Kullanım alanının ihtiyacına göre ise büyük ya da küçük olarak da talep edilecek şekilde üretilebilmektedir.

Bu perdelerin en büyük özelliği yırtılma ya da aşınmalara karşı dayanıklı olmalarıdır. Bu kapsamda da PVC şerit perde sertliği A75 – 78 seviyesindedir. Şerit aralığı olarak da 100 ila 400 mm’lik aralıklar ile üretilirler. Geçişlerde kullanıcının herhangi bir sorun yaşamaması adına şerit kenarları da yuvarlatılır ve böylece daha güvenli bir kullanım elde edilir.

PVC şerit perde özellikleri arasında bir diğer önemli olan nokta ise UV ışınlarına karşı sundukları dayanıklılıktır. Böylece güneş ışını vuran yerlerde de sorunsuz şekilde kullanılabilirler. Ayrıca bu özelliği sayesinde güneş ışınlarına maruz kalınması halinde şerit yapısında sararma veya opaklaşma da meydana gelmemektedir.

Renkli yapıda olan şeritlerde ise kaliteli boya maddeleri kullanıldığı için renklerin solması veya çıkması gibi durum söz konusu olmaz. Bu açıdan da sorunsuz şekilde kullanıma sahiptir. PVC şerit perdeler akordeon şeklinde veya mıknatıslı olarak üretilebilirler.

Mıknatıslı şerit perdeler sahip oldukları mıknatıslar ile tam geçiş sunarlar. Akordeon yapıda olanlarda ise şeritler bir kenara toplanabilir ve böylece özellikle geniş araçların geçişi çok daha kolay hale gelir. Ayrıca tek seferde yoğun giriş çıkış olacaksa perdelerin toplanması da yine geçiş açısından avantaj sunar.

PVC Şerit Perde Kullanımında Dikkat Edilecekler

PVC şerit perde kullanımı sorunsuz şekilde olması için belirli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Perdenin ilk günkü görünümünü koruması için düzenli olarak temizliğinin yapılmasına önem verilmelidir. PVC yapısı itibariyle genel olarak leke tutmaz ancak kirlenmelere karşı da kolay şekilde temizlenme olanağı sunar.

Bunun yanında eskimiş olan şeritlerin de yenisi ile değiştirilmesi önerilir. Düzenli olarak temizleme yapılmadığında ya da eskiyen kısımlar yenisi ile değiştirilmediğinde şerit perdeler özelliklerini kaybedebilirler. Kolay ve pratik şekilde yapılan bakımlar ile birlikte bu şerit perdeler uzun ömürlü olacaktır.

PVC şerit perde kullanımında aynı zamanda araç geçişleri konusunda da personel bilgilendirilmelidir. İş makinesini kullanan operatörlere güvenlik açısından gerekli eğitim sunulmalıdır. Bu perdeler boyut ve kalınlıklarına göre kısmen ağır olabilmektedir.

Özellikle araç geçişinde sürücünün dikkatli olmaması halinde çeşitli güvenlik risklerini ortaya çıkarabilirler. Perdeler, yüksek hızlarda kullanılan araçların geçişi için uygun değildir. Forklift veya transpalet gibi ağır çalışan araçların kullanımı için uygundurlar.

Soğuk hava deposu için şerit perde kullanılıyorsa bu durumda yalıtımı tam sağlayabilmesi için şeritlerin düzgün hizalanmasına da dikkat edilmelidir. Şerit perdenin açık kalması veya şeritlerin üst üste gelecek şekilde koyulması durumunda yalıtım açısından zayıflık oluşacaktır.

PVC Şerit Perde Montajı

PVC şerit perde montajı oldukça pratik ve kolaydır. Özel montaj sistemine sahip olan bu perdeler istenildiği gibi kolaylıkla montaj edilebilirler. Genelde şerit perdeler tavana ya da duvara farklı askı sistemleriyle monte edilirler. Ayrıca özel kancalı askı sistemine sahip olan modeller de vardır, bunlar ise tüm şeritlerin bir askıya tutturulmasını sağlar. Bu tarzda olan modellerin en önemli avantajı sökme ve takma işleminde avantaj sağlamasıdır.

Tavana ya da duvara vidayla sabitlenmiş olan perdeleri sökmek, yenilemek veya yerlerini değiştirmek zahmetli olabilmektedir. Bu yüzden montaj öncesinde perdenin kullanım alanının, kullanım genişliğinin ve diğer etmenlerin doğru olarak ayarlanması gerekir.

PVC Şerit KapıTercihi

PVC şerit kapı tercihi yaparken en önemli nokta kullanılacak alanın yükseklik ve genişlik ölçülerine uyum sağlayabilmesidir. Genel olarak yalıtımı tam desteklemesi için duvarın yan kısımlarında biraz şerit kalacak şekilde ölçü belirlenir.

Bunun yanında farklı oranlarda şeritlerin üst üste bindirilmesi de söz konusudur. Başka bir deyişle yalıtımın iyi sağlanması gereken yerlerde şeritler üst üste bindirilecek şekilde kullanılabilir ve böylece yalıtım açısından daha iyi değerler elde etmek de mümkün hale gelir.

Tercihte bulunurken şerit perdenin hangi alanda kullanılacağı da göz önünde tutulmalıdır. İç ortamda kullanılacak olan perdeler genelde 2 mm et kalınlığına ve 200 mm bant genişliğine sahip olur. Dış alanlarda kullanılacak olan şerit perdeler ise daha iyi performans ve dayanıklılık sunması adına en az 3 mm kalınlıkta olmalıdır.

Renk tercihinin de başlangıç aşamasında yapılması gerekir. Eğer forklift gibi araçların geçişi söz konusu oluyorsa bu durumda şeffaf yapıda şeritlerin olması sağlanmalıdır. Çünkü araç geçişlerinde hem operatörün hem de etraftakilerin aracı ve yolu görebilmesi gerekir.

Tamamen renkli yapıda olan şerit perdeler genel olarak araç geçişi olmayan ve kullanıldığı alanın görüş olarak yalıtımı talep edilen yerlere yönelik olmaktadır.

Perde tercihi sonrasında montaj işlemlerinin de sorunsuz yapılması gerekir. Tavanın dışında duvara monte işlemi yapılacaksa kullanılan duvar yüzeyi ile arasında boşluk kalmaması yalıtım açısından gerekmektedir. Bu yüzden de şerit perde kurulumu için yüzey ile arasında bitişme boşluğunun kalmamasına mutlaka dikkat edilmelidir.

PVC Şerit Perde Çeşitleri

Şeffaf pvc şerit perde, buzlu pvc şerit perde, kaynak pvc şerit perde, antibakteriyel pvc şerit perde olarak çeşitlendirilebilir. Çalışma sistemi olarak kapı motoru sistemleri benzer yapıda olabilir.