Road Blocker

Road Blocker
28.11.2022
143

Road Blocker ya da yol barikatları güvenliğin üst düzeyde tutulduğu alanlarda caydırıcı etki amacıyla kullanılmaktadır. Araç giriş çıkışlarını tamamen kontrol altına alan, bisiklet, motosiklet ve yayaların da girişlerini engelleyen bu sistem en üst düzeyde güvenlik sağlar. Çok yüksek mukavemete sahip olması sayesinde sistemin zorla geçilmesi olanaklı değildir. Kullanıldığı alanlara pratik şekilde monte edilebilen bu sistem ile giriş çıkışlar çok daha güvenli hale getirilmektedir.

Road Blocker Nedir?

Road Blocker nedir sorusuna basit şekilde pratik ve yüksek güvenlikli yol barikatı yanıtı verilebilir. Araç giriş çıkışları başta olmak üzere yayaların da giriş çıkışlarını kontrol etmektedir. Bariyer kullanımı için yola öncelikle barikatın boyutu kadar kazı çalışması yapılmaktadır.

Kazı sonrasında ise açılan alana barikat sistemi indirilir ve terazi işlemi yapılarak sağlamlık için beton dökümü yapılır. Bu bakımdan zaten barikatın kendisi yüksek mukavemete dayanıklı malzemeden yapılmasının yanında betonla da bulunduğu alan sağlamlaştırıldığı için yüksek hızlarda araç çarpması halinde bile barikat durdurma görevini başarıyla yerine getirmektedir.

Road Blocker

Road Blocker Nasıl Çalışır?

Road Blocker çalışma sistemi oldukça basit ve güvenilirdir. Sistem, kullanılacak olan alana beton ile yerleştirildikten sonra ön ve arka kısmına loop dedektör yerleştirilir. Böylece manyetik alanın oluşturulmasıyla sistemin uzaktan kontrol edilmesi sağlanır.

Kontrol kabininde bulunan elektronik bağlantıların da yapılması ile devreye alma komutu ile sorunsuz şekilde çalışır. Sistem; buton, kumanda, plaka okuma ve OGS – HGS gibi sistemler ile entegre edilerek çalışabilmektedir.

Bağlı bulunduğu entegre sistemden gelecek birinci komutla birlikte yerden blok veya rampa şeklinde yukarıya doğru hareket etmektedir. İkinci gelecek komutla da aşağıya doğru inerek zeminle düz hale gelmektedir. Bu kapsamda sistem kullanıcılar için çeşitli kullanım yöntemleri sunar.

İlki tamamen kapalı tutularak araç giriş çıkışını komut gelinceye kadar engelleyebilir. İkincisi hafif rampa konumunda bırakılarak araçların geçişinin yavaş olmasını sağlar.

Özellikle bu durum araç kontrolünün yapıldığı noktalar için pratik bir kullanım sunar. Üçüncüsü ise tamamen açık bırakılarak geçişleri komut gelinceye kadar serbest bırakabilir. Bu sayede farklı alan ve anlara yönelik pratik çözümler sağlamaktadır. Aynı zamanda zeminle bütünleşik yapıda olduğu için kullanılmadığı anlarda da zemin kullanımını sorunsuz hale getirir.

Road Blocker Çeşitleri

Road Blocker çeşitleri kullanım alanına ve özelliklerine göre farklılık gösterir. Temel olarak aynı görevi görmelerine karşılık çalışma sistemi olarak birbirinden ayrılan yapı mevcuttur. Hidrolik, teleskopik, mini ve mobil Road Blocker olacak şekilde farklı çeşitler bulunur. Temel olarak ise hepsi yüksek güvenlik sağlayarak kullanım olmasını hedeflemektedir.

Üst düzeyde güvenlik gerektiren alanlar için ideal yol güvenliği sağlayan bu sistemler askeri üs bölgelerinden kamu kuruluşlarına, havalimanlarından elçiliklere, şirketlerden villa girişlerine kadar pek çok alanda kullanılabiliyor.

Hidrolik Road Blocker Sistemleri

Hidrolik Road Blocker sistemleri sık ve sürekli olarak çalışmaya uygun olarak tasarlanmıştır. Hidro mekanik olarak çalışan bu sistemler hidrolik yapısı ile sık ve uzun şekilde çalışmaya uygundur. Aynı zamanda hidrolik yapısı ağır tonajlı araçların da sorunsuz şekilde geçmesini sağlar. İç karkas kısmında ağır baskıya dayanabilecek çelikler bulunur. Yaz ve kış mevsim koşullarına dayanıklı olan bu ürünler her zaman kullanıma uygundur.

Bu sistemlere fotosel koruma güvenlik sensörü, loop dedektör, trafik lambası, uzaktan kumanda butonu, fosforlu uyarı levhaları, sabit buton kontrolleri gibi farklı entegrasyonlar yapılabilmektedir. Tek parça halinde üretilen bu sistemler zeminden yükseklik olarak yolu geçişe tamamen kapattığında 100 cm’ye ulaşabilir.

Olası bir arıza durumunda ise kullanımın engellenmemesi için boşa geçirme kolu da bulunur. Sensör kullanımıyla birlikte kullanım halinde yukarı veya aşağı doğru hareket etmez. Araç çarpmalarına karşı da geliştirilmiş yapısı itibariyle araçların olay yerinde durdurulmasını sağlar.

Teleskopik Road Blocker Sistemleri

Teleskopik Road Blocker sistemleri de temel olarak geçişlerin engellenmesi ve kontrol edilmesi için çalışır. Açılma kapanma halinde ise teleskopik görüntü oluşturur. Bu sistemde kazım derinliği genelde en yüksek 30 cm olarak ayarlanır. Böylece sığ alanlar için bile rahatlıkla kullanılabilir. Yetkisiz şekilde ağır ve hafif tonajlı araçların girişini tamamen engelleyebilir.

Diğer çeşitlere göre daha az temel derinliği sunması sayesinde pratik şekilde kullanım özelliklerine sahiptir. Farklı genişliklerde üretiliyor olması ise kullanılacak alanın boyutuna göre ayarlamayı mümkün kılmaktadır. Diğer Road Blocker sistemlerinde olduğu gibi çeşitli sensör ve aparatlar ile entegre edilebilmektedir.

Mobil Road Blocker Sistemleri

Mobil Road Blocker sistemleri aynı zamanda zemin üstü blok bariyer olarak da anılmaktadır. Zeminin kazı için uygun olmadığı yerlere kolayca yerleştirilmeleri sayesinde bariyer ihtiyacının karşılanmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda kasis amacıyla da kullanılabilir. Seyyar yani mobil yapıda olması farklı alanlara da ihtiyaç halinde tekrar monte işleminin yapılabilmesini olanaklı olmaktadır.

Normal Road Blocker sistemlerinde bariyer ve çalışma mekanizması bulunduğu noktanın kazılarak içine yerleştirilmesi ile çalışmaktadır. Mobil Road Blocker sistemler ise kazı yapma olanağının olmadığı noktalarda zemin üstüne yerleştirilir. Bariyer normal durumda yatay halinde koruyucu kısım içindedir.

Aktif olduğunda ise dik konuma gelerek koruyucu forma geçmektedir. Böylece sistem herhangi bir kazı işlemi olmadan aktif hale gelmektedir. Dayanıklılık açısından yüksek performans sunan mobil Road Blocker sistemler de pek çok alanda gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Pratik olması bakımından sadece bina giriş ve çıkışlarında değil, trafiğe kapatılmak istenen sokak ve caddeler için de uygundur.

Mini Road Blocker Sistemleri

Mini Road Blocker sistemler kullanıldığı alanın tamamen kapatılmaması gereken noktalarda kullanılmaktadır. Son derece pratik ve işlevsel bir üründür. Normal Road Blocker sistemler sadece araçlar için değil yolu bisiklet, motosiklet ve yayalara da kapatır. Ancak mini Road Blocker sistemler küçük boyutlu olmaları sebebiyle yolu sadece hafif ve ağır araçlara kapatır. Yere gömülerek montaj edilen ve pasta dilimine benzeyen bu ürünler dairesel hareketleri ile yükselir ve araç geçişini engeller.

Çelik gövde yapısına sahip oldukları için de son derece yüksek dayanıklılığa sahiptirler. Sistemde yer alan elektronik aksam da günümüz teknolojisine uygundur ve kolay şekilde kontrol edilebilir. Bu ürünler de farklı cihazlar ile entegre edilebilmektedir. Aynı zamanda çalışma esnasında ve açıkken uyarı ışığı vermesi ile araçların kendisini fark etmesini sağlar. Zorla hiçbir şekilde kapatılamaz.

Road Blocker Kullanım Alanları

Road Blocker kullanım alanları oldukça geniştir. Bu sistemler yolun araç geçişine kapatılması gereken yerler için yüksek güvenlikli çözümler sunar. Her türden araç geçişine, araçla yapılacak saldırıya, suikasta, bombalı saldırılara karşı binaların korunmasında en etkili güvenlik önlemleri arasında yer alırlar. Yüksek mukavemete sahip oldukları için bariyer sistemi açıkken yapılacak olan araçla saldırılar tamamen blokaj edilir ve aracın ön kısmı büyük zarar görür.

Askeri birlikler, emniyet, belediye, valilik, resmi kuruluşlar, oteller, havaalanları, özel binalar, bankalar, AVM’ler gibi yüksek güvenlik gerektiren tüm alanlarda bu sistemler kullanıma uygundur. Road Blocker fiyatları da tercih edilecek modele, özelliklerine ve boyutuna göre değiştiği için istenilen bütçe aralığında bulunabilecek alternatifler sunmaktadır.

Kollu bariyer ürünlerini incelemek için tıklayabilirsiniz.